Na vsebino

Pridruži se prazniku glasbe v Črnomlju

Utrinek z lanskoletnega Praznika glasbe v Črnomlju.
Utrinek z lanskoletnega Praznika glasbe v Črnomlju.

Razvojno informacijski center (RIC) Bela krajina se tudi letos pridružuje svetovni iniciativi "Fete de la Musique", ki poteka v več kot 120 državah in 400 mestih po celem svetu in vsako leto na poletni solsticij, 21. junija, na ulice in trge in druga prizorišča pripelje živo glasbo. Praznik glasbe, v partnerstvu s Slovenskim glasbeno-informacijskim-centrom-SIGIC, v mestu Črnomelj prirejamo drugič. Letošnje leto se bo dogodek odvil v petek, 21. junija 2024.

SIGIC je objavil poziv za muziciranje na Prazniku glasbe 2024, tako da vabimo glasbenike in glasbenice, da oddate svojo prijavo. Spodaj prilagamo besedilo od SIGIC-a in povezavo do spletnega obrazca, kjer vas vabimo, da pri mestu nastopa označite mesto Črnomelj.

ZAIGRAJ NA PRAZNIKU GLASBE 2024

Bendi, ansambli, pevski zbori, solo izvajalke in izvajalci, vabljeni da se prijavite na Praznik glasbe 2024, ki se bo odvil 21. junija. Vabilo za sodelovanje je odprto do 6. maja!

Temeljne smernice mednarodnega pokrovitelja "Fete de la Musique", francoske organizacije ADCEP:

  • festival poteka vsako leto na isti dan 21. junija,
  • festival je namenjen živi glasbi, glasbenikom, raznolikim glasbenim žanrom, ljubiteljem in profesionalcem,
  • vsi koncerti/nastopi so brezplačni za poslušalce,
  • (so-)organizatorji se zavežejo k promociji žive glasbe in neprofitnemu delovanju,
  • festival je predvsem dogodek, ki se odvija na prostem, na ulici, v parkih, igriščih...,
  • v kolikor se koncerti odvijajo v dvorani ali v drugem prostoru mora biti zagotovljen brezplačen dostop,
  • izvajalci za svoje nastope ne prejmejo honorarja, lahko pa pripravijo klobuk ali kovček za prostovoljne prispevke občinstva

Vabimo vas, da izpolnite vprašalnik in nam tako posredujete vse podatke, ki jih potrebujemo za vašo vključitev v Praznik glasbe 2024.

Rok prijave: ponedeljek, 6. maj 2024. Prijavo boste oddali z potrditvijo gumba “Pošlji” na dnu prijave (obrazec spodaj). Prejeli boste potrditveni mail. Po 9. maju 2024 se bodo ponovno odprle prijave za tista mesta, kjer bodo kapacitete še omogočale dodatne nastopajoče.

Po izteku roka za prijavo, bomo vaš kontakt posredovali koproducentom v izbranem mestu, s katerim boste nato dogovorili podrobnosti okoli nastopa.

V kolikor bi želeli nastopiti na Prazniku glasbe, vas vabimo k izpolnitvi obrazca!

Za dodatne informacije lahko kontaktirate koproducentko festivala za mesto Črnomelj Klaudijo ([email protected]; 040 147 765)

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj