Na vsebino

Tudi Belokranjski muzej Metlika gre "naprej v preteklost"

Skupnost muzejev Slovenije ter Služba za premično dediščino in muzeje organizirata že četrto spletno promocijsko akcijo Naprej v preteklost. Ker so pred nami prazniki, je tokrat tema Veseli muzej, prepoznati pa jo je mogoče po ključnikih #naprejvpreteklost in #veselimuzej. Akcija bo trajala do nedelje.

Ker je epidemija covida-19 močno vplivala na delo slovenskih muzejev in galerij, so se ti na nove razmere odzvali z novim načinom promocije kulturne dediščine in delovanja.

Ker je akcija spletna, je dostopna vsem in v vsakem trenutku. Muzeji in galerije v sklopu akcije pripravljajo delavnice, vodstva, pogovore, predstavitve zbirk in dela v muzejih ter druge zanimive vsebine. Spremljati jih je mogoče na Facebooku, Twitterju, Youtube kanalih, Instagramu in spletnih straneh.

Muzeji in galerije se v tem obdobju še posebej trudijo, da se predstavljajo v novi luči, spletne akcije pa so primerne trenutnemu času, saj so dostopne vsem in v vsakem trenutku.

V akciji sodeluje tudi Belokranjski muzej Metlika, kjer tokrat razsvetljujejo. »Decembrsko veselje vedno povezujemo s prazničnimi lučmi, svetlobo, kar ni nič nenavadnega, saj simbolni pomen svetlobe predstavlja nekaj pozitivnega, dobrega in lepega. Ima pa svetloba seveda tudi čisto vsakdanji, praktični pomen in ta se je skozi preteklost udejanjal v različnih oblikah,« so zapisali. Jutri, 8. decembra, bodo na svoji spletni strani pripravili spletno delavnico Svetloba v muzeju. Svojo Facebook stran pa vsak dan bogatijo z raznovrstno vsebino naše bogate kulturne dediščine, ki se navezuje na temo svetil v Beli krajini.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj