Na vsebino

Šola v naravi, CŠOD Cerkno - 4. dan

Tudi danes smo bili v Cerknem zelo aktivni, tako telesno kot tudi miselno. Najprej smo se posvetili telesu in ga dodobra razgibali. Povzpeli smo se na bližnji strmi hrib, na katerem se nam je zdelo, kot da se vzpenjamo proti Smuku. Na vrhu hriba pa nas je šele čakalo pravo razgibavanje, saj se tam nahaja trim steza s športnimi rekviziti, s katerimi pridobivamo fizično moč. Tako smo delali sklece, trebušnjake, veso v zgibi …

Na travniku, na katerem se je odpiral lep razgled na okoliške še višje hribe, smo po razredih oblikovali dva kroga in na izpadanje lovili žogice.

Popoldne pa smo zaposlili naše možgane. Trudili smo se, kako z logiko in fiziko iz deščic postaviti lasten most in še enega takšnega, po zgledu Leonarda da Vincija. Most najboljše skupine je zdržal težo kar 17 deščic! Druga dejavnost pa je bil razmislek o trajnostnem delovanju ter o tem, kaj nam pri tem še manjka. Po skupinah smo našim zanamcem napisali pisma in jim razložili, kako se pri tem trudimo tudi zanje in v čem se bomo še malo bolj potrudili.

Dan smo zaključili kot se za zadnji večer spodobi. Predstavili smo fotozgodbe, ki smo jih ustvarjali že v torek, nato pa smo razglasili sobo, ki je bila skozi cel teden najbolj vestna v pospravljanju ter prejeli priznanja za udeležbo v šoli v naravi. Na koncusmoše odigrali nekaj iger nogometa in odbojke. Počasi smo se odpravili spat, tudi že z mislijo na odhod, katerega si nekateri že zelo želijo, drugi pa bi najraje šolo v naravi podaljšali še za kakšen teden.

Več fotografij najdete na spletni strani šole (klik na vir spodaj).

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj