Na vsebino

Skupaj pokažimo, da imamo dovolj!

Naši odločevalci nam vztrajno zatrjujejo, da se starejšim v aktualni krizi namenja posebna pozornost ter da je dostojno in kakovostno življenje v starosti njihova prednostna naloga, a so konkretni in učinkoviti ukrepi zelo redki. Zato smo se odzvali povabilu Skupnosti socialnih zavodov Slovenije in tudi v našem domu izrazili javno nestrinjanje proti ukrepom Vlade RS v zvezi z reševanjem problematike koronavirusa v domovih v Sloveniji.

Nestrinjanje s z ureditvijo stanja skrbi za starejše smo zaposleni v našem domu izkazali tako, da sem danes ob 13.30 uri sklicala Zbor delavcev pred domom, kjer sem predstavila
osnovne zahteve vseh izvajalcev.

V domovih ne bomo pristali:
- da nam bo Ministrstvo za zdravje z odlokom zapovedalo, kako in na kakšen način organizirati oskrbo naših stanovalcev
- da se bo odločalo o nas in naših stanovalcih brez nas
- da se bo domove pod krinko boja proti virusu, oblikovalo v poceni negovalne bolnišnice

Zahtevamo:
- dosledno osamitev vseh stanovalcev s koronavirusno bolezen Covid-19 izven domov za starejše
- spoštovanje veljavne zakonodaje in predpisov, ki določajo strokovno, pravilno in uspešno osamitev okuženih stanovalcev zaradi preprečitve širjenja okužbe med ostale stanovalce
- upoštevanje in pokritje vseh stroškov dodatka za zaposlene, ki svoje delo opravljajo z vso požrtvovalnostjo v sedaj ekstremno težkih časih in z nadčloveško obremenjenostjo.

Zahvaljujem se za razumevanje in podporo župana Občine Črnomelj, g. Andreja Kavška in širše lokalni skupnosti, ki verjame v naše delo, nam zaupa in nas ceni. V svojem pismu podpore je tudi zapisal, da se z našo pobudo strinja, da se pristopi k nadgraditvi standardov in normativov našega dela. Verjame, da bo pobuda naletela na pozitiven in konstruktiven odziv pri odgovornih, ki bodo pripravili spremembe, ki bodo vodile k boljšemu in učinkovitejšemu delu ter ne nazadnje k večjemu zadovoljstvu stanovalcev.
Za vse potrpljenje se najiskrenejše zahvaljujem našim stanovalcem. Z besedami ne morem opisati njihovo razumevanje in sprejemanje vseh naših ukrepov, ki nikakor niso ugodni in prijazni do njih. Vsi si želimo, da bi dom zopet postal DOM.

Hvala vsem svojcem za tople besede podpore, sočutja in razumevanja, saj nas in naš način dela poznajo in vedo, da je že dolga leta naš cilj imeti zadovoljne stanovalce.

Pozdravljamo vas vsi, tako stanovalci, kot zaposleni iz DSO Črnomelj, hkrati vam sporočam, da smo še vedno vsi zdravi, kar nam še posebej vliva moči, energije in volje prebroditi te zares težke čase.

Vir: DSO Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj