Na vsebino

S komunalnimi odpadki ravnajmo skrbno

Skupna občinska uprava občin Dolenjske in Bele krajine poziva k doslednemu spoštovanju določb sprejetih občinskih predpisov na področju ravnanja s komunalnimi odpadki.

Na podlagi sprejetih odlokov o ravnanju s komunalnimi odpadki je med drugim prepovedano ravnati s komunalnimi odpadki na območju občine v nasprotju z določili odloka, med sabo mešati različne vrste komunalnih odpadkov, ki sodijo v različne zabojnike (papir, embalaža, steklo, biološki odpadki), odlagati komunalne odpadke v naravo, odlagati odpadke, ki niso komunalni, v zabojnike za komunalne odpadke, odlagati odpadke izven zabojnikov za odlaganje komunalnih odpadkov, samovoljno premikati zabojnike in brskati po zabojnikih za zbiranje odpadkov ter onesnažiti okolico zbiralnic.

V zabojnike, ki so namenjeni mešanim komunalnim odpadkom je prepovedano odlagati, zlivati ali postavljati nevarne odpadke, ločene frakcije komunalnih odpadkov, gradbeni material in kamenje, bolnišnične odpadke, tople ogorke in topel pepel, kosovne odpadke, tekoče odpadke in ostale odpadke, ki ne sodijo med mešane komunalne odpadke.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj