Na vsebino

Projekt vrtnarskega krožka Pot v lepi gaj

Projekt pri vrtnarskem krožku OŠ Milke Šobar Nataše je temeljil na mednarodno priznanem pedagoškem pristopu »Storyline«. Bistven del poučevanja po tem pristopu je izdelava figur, s katerimi se učenci identificirajo z različnimi poklici, liki. Izdelava okolja za like učence med seboj poveže. Z vizualizacijo in razstavljanjem tega okolja (»frizom«) se vidi, kako učenci dojemajo svoj svet. Pri delu smo uporabljali tudi ključna vprašanja za lažje razumevanje.

Učencem vrtnarskega krožka so pomagali tudi učenci 6. razreda in skupaj so v tem šolskem letu oblikovali naselje vrtičkarjev. Izbrali so si imena, oblikovali svoje figure in zgradili naselje z vrtovi Pot v lepi gaj. Ob tem so se povezovali in gradili prijateljstvo, se pogovarjali o rastlinah, živalih in hišah. Naše naselje smo v avli tudi razstavili.

Zaključili smo tako, da smo v četrtek, 16. junija, obiskali in si ogledali prave vrtove. Odšli smo na kmetijo Cerjanec, kjer smo se z oddelkom PPVI 2 družili in se nasmejali. Ogled vrtov, živali, izvira reke Krupe smo zaključili z obiranjem kamiličnih cvetov. Hvala vsem s kmetije Cerjanec za čudovito dogodivščino in pogostitev s palačinkami. Imeli smo se zelo lepo!

Vir: OŠ Milke Šobar Nataše

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj