Na vsebino

Pregled dogodkov na območju PU Novo mesto med 20. in 23. majem

Fotografija je simbolna
Fotografija je simbolna

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 154 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 509 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri umrl motorist, štiri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci hudo poškodovali, dve prometni nesreči z lažjimi telesnimi poškodbami in 21 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli avtomobil in pridržali dva voznika, ki sta vozila pod vplivom alkohola. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, groženj, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara, nesreče pri delu in sprožitev signalno varnostnih naprav.

Med zgoraj navedenimi je bilo tudi nekaj belokranjcev:

Črnomaljski policisti so 20. 5. okoli 19. ure pri Lokvah ustavili voznika kros motorja in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 22-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 1,14 miligramov alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje, mu zaradi nedostojnega vedenja in neupoštevanja odredb izdali plačilni nalog in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Metliški policisti so v noči na 22. 5. v Metliki ustavili 24-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,58 miligramov alkohola. Odvzeli so mu prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. O vožnji pod vplivom alkohola so z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

V noči na 22. 5. so policisti pri Križevski vasi ustavljali voznika osebnega avtomobila. Voznik znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo in zapeljal v jarek ob cesti. 41-letni kršitelj je z vozila snel registrske tablice in peš pobegnil. Policisti so ga izsledili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus, vendar je opravljanje preizkusa odklonil. O kršitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Policisti Posebne skupine za nadzor prometa Postaje prometne policije Novo mesto so v petek in soboto zvečer in ponoči na območju Bele krajine preverjali psihofizično stanje voznikom motornih vozil. Kar pri 13 voznikih so ugotovili, da so vozili pod vplivom alkohola. V litru izdihanega zraka so imeli med 0,38 in 0,84 miligrami alkohola.

Vir: PU Novo mesto

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj