Na vsebino

Poziv k oddaji pobud za spremembe in dopolnitve občinskega prostorskega načrta Občine Semič

Občina Semič na podlagi 11. in 108. člena Zakona o urejanju prostora (Ur. l. RS, št. 61/17, 175/20) objavlja Javni poziv k oddaji pobud za spremembe in dopolnitve Občinskega prostorskega načrta.

Občina Semič je zaradi razvojnih potreb pričela z aktivnostmi za izvedbo sprememb in dopolnitev Občinskega prostorskega načrta občine Semič (Ur. l. RS, št. 60/13, 105/15, 52/16) (v nadaljevanju: OPN).

Zato občane in drugo zainteresirano javnost obveščamo, da bomo do vključno 19. 3. 2021 sprejemali pobude oz. predloge za spremembe in dopolnitve OPN-ja.

Vloge je potrebno posredovati na obrazcu »Pobuda za spremembo namenske rabe prostora«, ki se nahaja na spletni strani Občine Semič: www.semic.si, lahko pa se dobi tudi na sedežu občine.

Pobude oz. predlogi, ki so bili na občini že prejeti in evidentirani po sprejemu OPN-ja, čakajo na vključitev v postopek sprememb in dopolnitev, zato v tem primeru ni potrebno podajati nove pobude. V primeru pomanjkljive vloge bodo vlagatelji pozvani k dopolnitvi oz. pojasnitvi.

V postopek obravnave sprememb in dopolnitev OPN bodo vključene v danem roku posredovane vloge s priloženim dokazilom o plačilu takse. Pobude oz. predlogi, ki jih bo občina prejela po 19. 3. 2021, bodo obravnavani pri naslednjih spremembah in dopolnitvah OPN-ja!

Višina takse za obravnavo posamezne pobude v skladu z Odlokom o določitvi takse za obravnavanje zasebnih pobud za spremembo namenske rabe prostora v Občinskem prostorskem načrtu Občine Semič (Ur. l. RS, št. 15/2019) za spremembo namenske rabe prostora znaša:

  • za spremembo osnovne namenske rabe prostora: 250,00 EUR,
  • za spremembo podrobnejše namenske rabe prostora: 200,00 EUR,
  • za spremembo namenske rabe v primarno rabo (gozdna, kmetijska, vodna zemljišča): 50,00 EUR.

Plačilo takse ne zagotavlja spremembe namenske rabe zemljišča, temveč zgolj obravnavo ustreznosti pobude z vidika njene skladnosti s temeljnimi pravili urejanja prostora, cilji prostorskega razvoja občine in pravnimi režimi v prostoru ter z vidika možnosti opremljanja zemljišča s komunalno opremo in drugo gospodarsko javno infrastrukturo.
Podrobnejše informacije v zvezi s plačilom takse so navedene na zgoraj navedenem obrazcu.

Pobude oz. predlogi se posredujejo v pisni obliki na naslov: Občina Semič, Štefanov trg 9, 8333 Semič ali po elektronski pošti na naslov: [email protected], lahko pa se oddajo tudi v hišni predalčnik pri vhodu občine.

Za dodatne informacije se lahko obrnete na uslužbenko občinske uprave, Natalijo Kastelec, telefon: 07/35-65-360, 07/35-65-352, e-pošta: [email protected].

Priponke

Vir: Občina Semič

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

     
22
37
45
55
67
77
83
91
10
21
23
24
26
27
30
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj