Na vsebino

Popri znova podirajo rekorde

Na regijski predizbor nacionalnega tekmovanja v podjetniških idejah mladih Popri, ki bo potekal 6. marca v Razvojnem centru Novo mesto, se je prijavilo 20 osnovnošolskih ekip in 13 srednješolskih ekip iz celotne jugovzhodne regije. Belokranjci so na tekmovanje prijavili sedem osnovnošolskih in tri srednješolske ekipe, kar je največ doslej.

V polfinale mladinskega podjetniškega tekmovanja sta se uvrstili ekipi iz Osnove šole Belokranjskega odreda Semič ter po ena ekipa iz Osnovne šole Mirana Jarca Črnomelj, Gimnazije Črnomelj ter Srednje šole Črnomelj.

Skoraj vse podjetniške ideje, ki so se uvrstile v nadaljnji krog tekmovanja, so nastale na startup vikendu, ki je oktobra lani potekal v Podjetniškem inkubatorju Bela krajina in so nastajale tudi s pomočjo tamkajšnjih mentorjev.

"Iskreno čestitamo vsem tekmovalcem za izkazan pogum in izjemne podjetniške ideje. Veselimo nadaljnjega dela z mladimi podjetniki," še sporočajo s Pdjetniškega inkubatorja Bela krajina.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj