Na vsebino

Policistom grozil z nožem; pijan v betonski zid; ukradli športne loke

V noči na soboto so policiste poklicali na pomoč iz zasebnega prostora v Črnomlju, kjer naj bi pijan moški kršil javni red in mir ter nadlegoval družinske člane. Ob prihodu policistov se 55-letni kršitelj ni pomiril, grozil jim je tudi z nožem in razbijal inventar. Nož so mu odvzeli, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog.

Pijan v betonski zid

V noči na soboto so bili črnomaljski policisti obveščeni o prometni nesreči v Dobličah. 23-letni voznik osebnega avtomobila VW golf je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trči v betonski podporni zid. Povzročitelj, ki se je v nesreči lažje poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,91 miligramov alkohola (1,9 promila). O kršitvah bodo policisti z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlomi in tatvine

Med 31. oktobrom in 18. novembrom je v Lokvah nekdo vlomil v počitniško hišo in ukradel štiri športne loke z opremo. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 7.500 evrov.

Med 5. in 18. novembrom je v Semiču neznanec vlomil v dve zidanici in ukradel televizijski sprejemnik, ročno uro ter prehrambene izdelke. Lastnika je oškodoval za okoli 1.500 evrov.

Prijeli tihotapca migrantov

V noči na nedeljo so policisti na lokalni cesti med Metliko in Semičem ustavili osebni avtomobil Opel astra italijanskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 36-letni državljan Ukrajine prevaža šest državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. S kazenskimi ovadbami zaradi kaznivih dejanj prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države bodo Ukrajinca privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so med 17. in 20. novembrom na območju Žuničev in Vinice prijeli 11 državljanov Maroka ter državljana Libije, na območju Svržakov v metliški občini pa pet državljanov Afganistana, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Policijski postopki s tujci še niso zaključeni.

Vir: PU Novo mesto

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

    
110
25
32
46
55
68
79
811
95
11
18
23
24
25
26
28
30
31
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj