Na vsebino

Pogovor z Gibonnijem in video vabilo na koncert

Pred Gibonnijevim koncertom v Črnomlju smo se imeli priložnost pogovarjati s tem izvrstnim hrvaškim glasbenikom. Preverite kaj nam je zaupal:

Ste kdaj razmišljali o pesmi v slovenščini, kot je to na primer naredil Toše Proeski?

Sem, in to večkrat in več let. Vendar mislim, da se v nekaterih besedah skriva glasba in zato pogosto pojem tako kot se govori v Dalmaciji, ker mislim, da je ta sleng najbolj muzikalen od vseh slovanskih jezikov. Enostavno je nekatere besede lažje peti v dalmatinskem narečju. Težava je seveda tudi v tem, da ne poznam dovolj dobro slovenskega jezika in če bi znal narediti glasbo iz vaših lepih besed, bi to nedvomno naredil. Morda v sodelovanju s kakšnim slovenskim glasbenikom, ki pa bi mu moral brezpogojno zaupati in ceniti.

S katerim slovenskim glasbenikom ste največji prijatelj?

Vedno se zelo veselim srečati Kreslina, saj ima poleg tega, da je vrhunski glasbenik, tudi življenjsko filozofijo, ki meni zelo paše. Rekel je veliko pametnih stvari, katere pogosto citiram.

Lahko poveste katere so te misli?

Enkrat je rekel, da živimo v času, kjer je zanimanje za to kaj je novega, kaj si naredil novega, ne pa kaj je dobrega oz. kaj si naredil dobrega. Ker če je nekaj novo, to še ne pomeni da je dobro. Torej ne mi dati nič novega, daj mi dobre stvari! To je čudovita misel, ki se nanaša na vse – na umetnost, način življenja, politiko...

Kateri kraj oz. znamenitosti vam je v Sloveniji najbolj pri srcu?

Zelo dobro poznam Slovenijo in nikakor ne morem izpostaviti določenega mesta. Recimo celjski grad v meni vzbuja lepe občutke in spomine, zelo rad se sprehodim ob Ljubljanici, po središču Maribora, ob morju pa se vsekakor počutim krasno.

Vaša največja neuresničena želja?

Mi Dalmatinci pravimo, da človek planira, bog se mu pa smeje. Torej, če narediš plan, nikoli ne veš kaj bo. In ko imaš neko veliko željo, pa se ti ne izpolni, je morda zate bolje, kot če bi se ti izpolnila.

Katero pesem bomo v Črnomlju zagotovo slišali in katere ne?

Zagotovo boste slišali Libar, Mirakul, Nisi više moja bol – zato, ker so to odlične pesmi. Ne boste pa slišali tistih, ki niso dosegle te odličnosti ;). Vsekakor pa zagotavljam, da bo koncert enkraten, zato lepo vabljeni 21. decembra v Črnomelj.

Kako izgleda Gibonnijevo video vabilo v slovenščini preverite TUKAJ.

Vstopnice so še vedno na voljo na povezavi TUKAJ.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj