Na vsebino

Partnerko pretepal vpričo otrok; pijan v ograjo; tihotapec med begom trčil v drevo

Policisti so v soboto v okolici Črnomlja posredovali zaradi nasilja v družini. Ugotovili so, da je pijan 36-letni nasilnež izvajal fizično in psihično nasilje nad partnerko. Žrtev je žalil, z njo grdo ravnal in jo pretepal ob prisotnosti štirih otrok. Zaščitili so žrtve in nasilnežu prepovedali približevanje. O ukrepu so obvestili pristojne ustanove in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa. 36-letnega osumljenca bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivih dejanj nasilja v družini in zanemarjanja mladoletne osebe ter surovega ravnanja.

Pijan z avtom v ograjo hiše

V noči na nedeljo je na območju Stražnjega Vrha voznik osebnega avtomobila trčil v ograjo stanovanjske hiše in pobegnil. Policisti so 45-letnega pobeglega voznika izsledili. Ugotovili so, da je vozil neregistriran in nezavarovan avtomobil, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,21 miligramov alkohola (0,44 promila). Zaradi številnih kršitev so mu izdali plačilni nalog.

Ukradli zlat nakit

V Gornjem Suhorju pri Vinici je v soboto med 17.30 in 20.30 uro, ko so bili stanovalci odsotni, nekdo skozi balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in ukradel zlat nakit. Z vlomom in tatvino je lastnika oškodoval za več kot 5.000 evrov.

Tihotapec migrantov bežal pred policisti

V noči na soboto so policisti pri Žuničih ustavljali osebni avtomobil znamke BMW latvijskih registrskih oznak. Kršitelj znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo proti Vinici, kjer je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo. Voznika, ki je poskušal peš pobegniti, so policisti ujeli in mu odvzeli prostost. Ugotovili so, da gre za 29-letnega državljana Kazahstana, ki je v vozilu prevažal štiri državljane Sirije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

Kazahstanca so pridržali in mu zasegli vozilo. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Sirije še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so med 15. in 18. decembrom na območju Drašičev, Metlike, Božakovega in Krmačine prijeli 91 državljanov Sirije in tri državljane Egipta, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Policijski postopki s tujci še niso zaključeni.

Vir: PU Novo mesto

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj