Na vsebino

Črnomaljska občinska svetnica odstopila, metliški romski svetnik si je premislil

Mateja Babič je bila na lanskih lokalnih volitvah v črnomaljski občinski svet izvoljena na županovi Listi za razvoj.
Mateja Babič je bila na lanskih lokalnih volitvah v črnomaljski občinski svet izvoljena na županovi Listi za razvoj.

Črnomaljski župan Andrej Kavšek je v torek prejel odstopno izjavo članice tamkajšnjega občinskega sveta Mateje Babič (Lista za razvoj), s katero ga je ta obvestila, da zaradi zaposlitve v občinski upravi odstopa z mesta občinske svetnice. Hkrati je omenjeni svetnici s tem prenehalo tudi članstvo v odboru za gospodarstvo in komunalno infrastrukturo. Občinski svet se bo z odstopom Babičeve seznanil na seji prihodnji četrtek.

Metliški romski svetnik preklical odstopno izjavo

Metliški županji Martini Legan Janžekovič pa je ob koncu preteklega tedna nepreklicno pisno odstopno izjavo podal romski svetnik Marjan Tudija, vendar je že naslednji dan po odstopu s funkcije svojo odločitev preklical. Neuradno naj bi bil razlog za odstop težave pri zbiranju prispevka za asfaltiranje ceste v naselju Svržaki, kjer je občina nedavno uredila komunalno infrastrukturo. Tudija, ki je bil na lanskoletnih lokalnih volitvah s 23 glasovi izvoljen kot edini kandidat za predstavnika romske skupnosti v metliškem občinskem svetu, tako ostaja v svetniških klopeh.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj