Na vsebino

Odločitev za izbiro poklica je vse bližje

V zadnji triadi osnovne šole začnejo učenci pogosteje razmišljati o izbiri svoje poklicne poti. Odločitev ni lahka, zato je dobro, da se o izbiri poklica veliko pogovarjamo z njimi in jim predstavimo različne poklice na interaktiven način.

V okviru projekta Poklicijada, ki ga koordinira ZIK Črnomelj, organiziramo predstavitve poklicev na šolah, tudi v vrtcih in pri delodajalcih. Tako so se učenci Osnovne šole Milke Šobar-Nataše iz Črnomlja udeležili predstavitve poklicev cvetličar, kmet in predelovalec mleka. Najprej so obiskali cvetličarno Rauh, kjer so spoznali delo v rastlinjakih, različne sadike zelenjave, zelišča, trajnice in rože. Cvetličar jim je predstavil tudi delo v prodajalni, kjer prodajajo lončnice in rezano cvetje.

Na kmetiji Štrucelj v Gribljah je učence sprejela Irena Štrucelj, ki jih je popeljala po domačiji. Z zanimanjem so si ogledali delo v hlevu z živino, delovanje robota pri molzenju, različno strojno mehanizacijo in traktorje. V drugem delu ogleda pa so spoznali delo v sirarnici, predelavo mleka v jogurt, sir in skuto. Dobrodošla je bila tudi malica, kjer so mlečne izdelke poskusili.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
98
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj