Na vsebino

Na Mirni gori vse nared za zasaditev novega drevesa

Na Mirni gori smo se zbrali markacisti in planinci, da pospravimo porušeno bukev, ki jo je letošnjo zimo polomil sneg. Tam je stala kar 170 let, a je letošnja zima poškodovani bukvi (ena tretjina bukve je bila odlomljena že pred leti in deblo je močno strohnelo) naredila svoje. Zato smo se markacisti planinskega društva Črnomlja in Semiča zbrali v soboto, 8. aprila, in pospravili ostanke bukve. Pustili smo tri kolobarje hloda za spomin. Pripravili smo prostor, jamo za saditev novega drevesa, lipe. Iz črnomaljskega društva so se akcije udeležili štirje markacisti in pet članov društva, iz Semiča pet markacistov in en član društva. Popravili smo tudi ograjo ob parkirišču, ob stopnicah s Planine in ob poti s Škrilja. Tu smo nasuli nekaj peska.

Naslednji dan na veliko noč je zapadlo nekaj centimetrov snega.

Posaditev lipe bo v soboto, 22. aprila 2023, ob 16. uri. Na ta dan bosta organizirana pohoda od križa nad Rodinami s črnomaljske strani in z Blatnika pri Vrčicah z odhodom ob 14 uri. Botra tega dogodka sta črnomaljski župan Andrej Kavšek in županja občine Semič Polona Kambič.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj