Na vsebino

Oddih med vinogradi kot edinstvena turistična ponudba

Razvojni center Novo mesto je včeraj v Kulturnem centru Semič predstavil načine sodelovanja ter priložnosti za lastnike zidanic, ki jih prinašata promocija in trženje v okviru produkta Turizem v zidanicah. Turizem v zidanicah je edinstvena in privlačna turistična ponudba, namenjena bivanju gostov, ki iščejo avtentičnost, pristno doživetje, mir, sprostitev in romantiko na podeželju.

Razvojni center (RC) Novo mesto od letošnjega januarja skrbi za razvoj in trženje produkta Turizem v zidanicah, ki ga na območju vinorodne dežele Posavje sicer razvijajo že od leta 2010. V okviru produkta tržijo zidanice in podobne objekte, katerih lastniki so vključeni v Konzorcij Turizem v zidanicah. V ponudbo je trenutno vključenih 44 zidanic, ki so razpršene po celotni Dolenjski in Beli krajini, nekaj pa jih je tudi na Kozjanskem in v Posavju.

Na predstavitvi v Semiču, ki jo je vodil Simon Kovačič z RC Novo mesto, so predstavili začetke omenjenega turističnega produkta ter vlogo, ki jo pri tem opravlja RC Novo mesto. Obiskovalci so spoznali postopke, ki so potrebni za pristop k turističnemu produktu in tipologijo gostov, ki prihajajo v zidanice. Ti so običajno okolijsko ozaveščeni, bežijo od turistične gneče, hrupa in onesnaženega zraka ter uživajo v neokrnjeni naravi. Predstavljeni so bili tudi različni načini sodelovanja ter priložnosti za lastnike zidanic, ki jih prinašata promocija in trženje v okviru produkta Turizem v zidanicah.

Vir: Občina Semič, foto: Uroš Novina
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj