Na vsebino

Občni zbor Društva diabetikov Metlika (2023)

Vsako leto v začetku marca izpeljemo občni zbor Društva diabetikov Metlika. Zbralo se nas je 150 in kulturni program, ki ga je izpeljal Janez Lah - Belokranjski, je lepo uspel. Najprej je s svojim dominantnim glasom recitiral Prešernove pesmi, potem pa smo izvedli občni zbor društva. Vse je vodil Janez Lah in vse je teklo gladko kot po loju. Govorili smo o preteklem delu, nato pa smo sprejeli program dela za letošnje leto.

Ko je bil občni zbor pod streho, je sledilo predavanje prof. dr. Tomaža Lunde, specialista dermatologije z Dermatovenerološke klinike ljubljanskega UKC, o kožnih in nohtnih spremembah pri diabetikih. Zanimivo predavanje smo pozorno spremljali in bila so tudi vprašanja. Kako tudi ne, saj se vsak boji teh sprememb, kot hudič križa.

Po predavanju smo si privoščili »diabetično« večerjico: kranjska klobasa in krompirjeva solata. Tega darilca so se prisotni zelo razveselili, kar se je videlo po zadovoljnih obrazih, ko so odhajali domov. Kaj naj rečemo za konec: Mi se srečujemo radi!

Več fotografij najdete TUKAJ.

Vir: Društvo diabetikov Metlika
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj