Na vsebino

Ob dnevu civilne zaščite

Včeraj so na osrednji slovesnosti ob dnevu Civilne zaščite na Brdu pri Kranju posameznikom in organizacijam, ki delujejo v sistemu varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami podelili priznanja Civilne zaščite.

Slavnostni govornik na slovesnosti je bil predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar, prejemnikom priznanj in nagrad pa sta čestitala tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor in ministrica za obrambo Andreja Katič.

Priznanja za izjemno delo na področju zaščite in reševanja je letos prejelo 358 posameznikov oziroma organizacij, in sicer 217 bronastih, 77 srebrnih in 33 zlatih znakov, 30 plaket ter kipec Civilne zaščite. Za podelitev na osrednji slovesnosti je predvidenih 45 priznanj, preostala pa bodo podeljena na 13 regijskih prireditvah v začetku marca.

Med prejemniki državnega priznanja - srebrni znak CZ - je tudi Dom starejših občanov Črnomelj, ki je priznanje prejel za hitro, učinkovito in srčno posredovanje zaposlenih ob decembrskem požaru v DSO Črnomelj.

Vir: Uprava RS za zaščito in reševanje

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj