Na vsebino

Novoletne zaobljube

Na prvi zimski dan, torej, včeraj, nas je v Knjižnici Črnomelj obiskala priznana slovenska psihologinja in terapevtka, Katja Z. Istenič. Povabili smo jo z razlogom, da nam pojasni, zakaj si ljudje prav na prehodu iz starega v novo leto tako radi postavljamo raznorazne obljube in zaobljube. Kot pravi statistika, je namreč kar 88% ljudi, ki se teh zaobljub ne drži.
Kot je dejala ga. Katja, je temu tako predvsem zato, ker si ljudje ne znamo pravilno zastaviti oz. formulirati samo zaobljubo. Le-te naj bi bile jasne, usmerjene v točno določeni cilj, naj bi bile tudi konkretne. Prav tako pa si jih ni dobro zastaviti preveč-najbolje eno ali dve. Zaobljube naj bodo vedno pozitivne in kar je tudi pomembno pri sami izpolnitvi je to, da je ne držimo zase, temveč jo delimo z ljudmi. Na ta način smo namreč še dodatno motivirani, da obljubi sledimo in jo izpolnimo. Pomembno pa je, da vsak uspeh pri izpolnjevanju obljube, tudi proslavimo.
Predavanje je bilo dobra iztočnica in tudi motivacija pri oblikovanju letošnjih zaobljub. Če bomo sledili omenjenemu, nam bo zagotovo uspelo.

Vir: Knjižnica Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj