Na vsebino

Na belokranjskem delu hitre ceste se vendarle premika

Ministrstvo za infrastrukturo je v medresorsko usklajevanje poslalo poroštveni zakon za gradnjo hitre ceste od Malin do Metlike in Črnomlja. Z Darsa so nedavno sporočili, da za ta odsek že potekajo aktivnosti za odkup zemljišč.

Pred kratkim je bilo izdano gradbeno dovoljenje za gradnjo prve in druge etape prvega odseka južnega dela 3. razvojne osi, to je od avtoceste do Osredka oz. Revoza. Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec pričakuje, da pritožb na izdano gradbeno dovoljenje ne bo, če bodo, pa upa, da bo upravno sodišče o njih odločilo kar se da hitro. Če pritožb ne bi bilo, bi lahko z gradnjo začeli spomladi prihodnje leto.

Za drugi odsek hitre ceste od priključka za Maline do Metlike in Črnomlja, ki ga težko pričakujejo zlasti Belokranjci, je spomnil, da je bila pred časom v državnem zboru sprejeta resolucija, ki določa, da je investitor tudi tega dela 3. razvojne osi Dars, s čimer so odpadle nekatere administrativne ovire za gradnjo. Prej je bila namreč za gradnjo tega dela zadolžena direkcija za infrastrukturo, ki pa nima takšnih zmožnosti glede projektiranja hitrih cest kot Dars.

"Vesel sem, da se približujemo cilju, da Belo krajino končno povežemo z osrednjim delom države," je ob petkovem obisku vlade v jugovzhodni regiji dejal Vrtovec.

Vir: STA

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj