Na vsebino

Semič v starih cajtih (347)

90 let PGD Kot-Brezje (1)

Prav je, da se tudi v 'semiških starih cajtih' s prispevki poklonimo letošnjemu visokemu jubileju in se tako vsaj malo moralno oddolžimo mnogim generacijam gasilcev in gasilk, ki so nesebično vlagale svoj trud in znanje v uspešno delovanje PGD Kot - Brezje.

Seveda velja tudi hvala in zahvala današnji aktivni generaciji za zelo uspešno nadaljevanje človekoljubnega dela svojih prednikov. Ponosni smo na vas!

Danes vam bom najprej predstavil filmček z občnega zbora društva.

V februarju 1975 me je Franc Kapš Starišič, predsednik PGD Kot – Brezje, kot velikega simpatizerja društva, povabil na redni letni občni zbor.

Na srečo sem vzel s seboj preprosto 'nemo' rusko filmsko kamero z 10 – minutnim filmom. Tako je nastal ta preprost in za današnje čase nekvaliteten, vendar za nekatere, dragocen filmski zapis.

Vsi tisti, ki ste stari več kot 60 let in ste s področja društva, se boste razveselili znanih živih podob sorodnikov in sokrajanov, ki jih že dolgo ni več med nami.

Vabim vas, da si ta filmček skrbno shranite in z njim seznanite tudi mlajše.

Vir: Semič v starih cajtih

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj