Na vsebino

Nove pridobitve v Dragomlji vasi

Foto: Borna Miljavac Purgar
Foto: Borna Miljavac Purgar

Občina Metlika je letos v Dragomlji vasi zaključila rekonstrukcijo vodovoda in gradnjo kabelske kanalizacije za cestno razsvetljavo. Naložba v vrednosti slabih 235 tisočakov je financirana iz povratnih in nepovratnih sredstev 23. člena Zakona o financiranju občin ter iz občinskega proračuna. Dela na terenu je opravilo podjetje BGP gradnje iz Gradca.

Dragomlja vas je del Krajevne skupnosti Suhor. Z ene strani jo obdajajo Krče, Gmajnska loza in Kostanevje z listnatimi gozdovi, z druge pa Devše in Mekote zasajene z vinogradi. Številni manjši peskokopi in brezovi gaji se nahajajo na grebenu Golcev, ki ločujejo vas od Lokvice. Vas ima nekaj zaselkov.

V vasi stoji kapelica, ki so jo ponovno postavili leta 2003, prvotna je bila namreč porušena leta 1953 zaradi izgradnje vaškega vodnjaka. Oltar je do izgradnje nove kapelice stal v farni cerkvi. V vasi je tudi gasilski dom. Prvi, ki je služil kot vaška hiša je bil porušen, vendar je bil leta 1978 zgrajen novi. Ohranjenih je tudi nekaj starih hiš in spomenikov. V Kokošcu se nahaja nogometno igrišče.

Prebivalci Dragomlje vasi se med drugim ukvarjajo s kmetijstvom, predvsem vinogradništvom, čebelarstvom in zeliščarstvom.

Vir: Občina Metlika
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj