Na vsebino

Movember v Beli krajini

Rotarijski klub Semič – Bela krajina je na svojem dnevu odprtih vrat gostoljubno povabil Belokranjce in člane vseh klubov Slovenije, saj je bila tema Movember. Glede na to, da imamo v našem in tudi ostalih rotary klubih v povprečju pretežno moške, se nam je zdelo, da enostavno moramo stopiti v podporo Slovenskemu onkološkemu društvu za moške OnkoMan in spregovoriti o bolezni rak prostate. Bolezen nikakor ne sme ostati tabu tema, zato smo o bolezni spregovorili z več plati.

O svoji izkušnji je spregovoril ustanovitelj društva OnkoMan Matej Pečovnik, urolog dr. med. Boris Pogačar pa je bolezen obravnaval s strokovne plati. Da je bila tema več kot koristna, se je izkazalo ob koncu, ko so se številni obiskovalci vključili v pogovor z vprašanji. V prijetnem vzdušju med prijatelji ter ob petju metliškega okteta Vitis z vokalistko, smo večer zaključili z mislijo, da so takšna druženja potrebna, saj si lahko podelimo tudi izkušnje, ki sicer niso najbolj prijetne za pogovor.

Zahvaljujemo se oktetu Vitis za čudovit glasbeni uvod in druženje ter obema predavateljema za prijazno podporo pri izvedbi večera. Hvala tudi donatorjema tiskarni Bucik Semič in Frizerskem studiu Sponka Črnomelj.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj