Na vsebino

Literarna šola JSKD 2018

V minulem koncu tedna je potekala državna literarna šola pisanja kratkih zgodb pod naslovom Odprta meja.
Odlični mentorji delavnic - Zoran Kneževič, Nejc Gazvoda, Suzana Tratnik in Andrej Hočevar - so 12 udeležencem, bolj ali manj izkušenim literarnim ustvarjalcem, podajali vsak svoja stališča o pisanju kratke zgodbe, poleg teoretičnih znanj pa z njimi delili predvsem lastne izkušnje, nasvete in uporabne vaje oziroma postopke. Udeleženci so tako dobili tudi veliko konkretnih odgovorov na vprašanja, dvome in težave, s katerimi se srečujejo pri svojem ustvarjalnem delu. Predvsem pa so večkrat slišali stara spoznanja, da za ustvarjalnost in dobra dela ni enega in pravega recepta, da je predpogoj za dobro pisanje veliko branja in da je poleg talenta za dobro literarno zgodbo treba veliko dela, samokritičnosti in spet dela.
Literarne delavnice so potekale v Župančičevem hramu (Dragatuš) in OŠ Komandanta Staneta Dragatuš ter v Župančičevi spominski hiši v Vinici. Hvala vsem gostiteljem!
Lepo smo se imeli v Župančičevih krajih.

Vir: JSKD

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj