Na vsebino

Letošnja "Miss Slovenije" bo okronana v Črnomlju

Še malo, pa jo bomo dobili, letos najlepšo gospodično s sončne strani Alp, miss Slovenije 2019. Šestnajst finalistk – Špela Šolaja iz Ribnice, Katja Beguš iz Škofje Loke, Lucija Lampret z Vira pri Domžalah, Tinkara Smolar iz Zgornje Polskave, Špela Alič iz Tržiča, Teja Jug iz Poljčan, Lana Mikec iz Novega mesta, Kaja Kopitar iz Ljubljane, Pia Hozjan iz Logatca, Leja Kovač iz Novega mesta, Anamarija Kastelic z Iga pri Ljubljani, Leja Plut iz Črnomlja, Lea Krulc iz Maribora, Emina Tatarevič iz Jevnice, Eva Kosi z Goričkega in Nuša Semec iz Novega mesta – že odšteva dneve do finalne prireditve, ki bo 28. septembra v kulturnem domu v Črnomlju, a do takrat ne bodo počivale.

Ker je letos bolj ko ne vse povezano z Belo krajino, so bile tam minuli konec tedna, tudi tokrat v skladu s sloganom projekta Podpirajmo slovensko in podprimo Slovenijo. Pod okriljem agencije Bravina so se v butiku Biba učile peke črnomaljskih prest in jih kajpak spekle tudi same, ogledale so si grad Vinica, ki je prenovljen v luksuzno restavracijo in ponuja možnost najema apartmajev. Poleg tega so se na domačiji Cvitkovič spoznale s pridelavo in predelavo lanu, belokranjskimi kulturnimi značilnostmi skozi zgodovino do danes in se seveda preizkusile v izdelovanju znamenitih belokranjskih pisanic.

No, za kandidatkami za laskavi naziv miss Slovenije 2019 in kronico je zanimivo poletje. A izzivov še ni konec, največji bo vsekakor konec meseca (28.9.2019). Šestnajsterico bomo v sliki in besedi tudi letos predstavili v našem in vašem časopisu, objavili pa bomo tudi glasovnice, da boste glasovali za svojo izbranko, tisto, ki si po vašem mnenju zasluži naziv miss Slovenskih novic. Prav lahko se zgodi, da bo miss Slovenskih novic tudi miss Slovenije, ki bo naše barve zastopala na svetovnem spektaklu – ta se letos vrača v London!

Vir: Slovenske novice

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj