Na vsebino

Kje ti je kultura? (4)

Javni zavod za turizem, kulturo, šport in mladino Metlika je v času svetovne pandemije dal pobudo in organiziral nastope kulturnikov na različnih lokacijah po Beli krajini z namenom, da bi opozorili na pomembnost osebne prisotnosti občinstva kot kulturnega sogovornika, hkrati pa tudi z namenom, da izkažemo potencial Bele krajine kot kulturne turistične destinacije. Dolgoročni načrt projekta temelji na ideji, da je mogoče slovensko kulturo razvijati tudi skozi decentralizacijo kulturnega delovanja in torej še večjo pretočnostjo kulturnih dogodkov tudi po manjših krajih Slovenije.

Nastopi so bili organizirani kot pop-up kulturni dogodki vendar primarno zastavljeni in posneti za spletni ogled. Namen je spodbuditi razmišljanje o evoluciji kulturnega izvajanja in udejstvovanja ter pokazati, da je moč kulturo pripeljati tako rekoč kamorkoli. V Beli krajini se bo po odpravi preventivnih zdravstvenih ukrepov odvila tudi uprizoritev predstave Gejm Mladinskega gledališča. Zavod Metlika je na pobudo Mihe Blažiča – N’Toka pristopil k organizaciji dogodka in ga prepoznal kot prvo posledico dosedanjega dela v sklopu projekta »Kje ti je kultura, *****«. Takih pobud in sodelovanja si želimo še več.

Pred vami je četrti del; N'Toko - preverite TUKAJ.

Če ste spregledali prve tri sodelujoče v projektu, ki se tako koz Zavod Metlika zavezujejo, da se bodo aktivno zavzemali za obnovo kulturne dediščine, za spodbujanje umetnosti in umetniškega izraza, za ustrezno priznanje in ovrednotenje naporov delavcev v kulturi, da bodo opozarjali na obrobni položaj kulture v družbi in si prizadevali za njeno demarginalizacijo, jih najdete na povezavah spodaj:

Kje ti je kultura? (3)

Kje ti je kultura? (2)

Kje ti je kultura? (1)

Vir: Zavod Metlika
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj