Na vsebino

Kako torej ljubi Bosanec?

Foto: Nikola Vukmanič
Foto: Nikola Vukmanič

Odgovor na to intrigantno vprašanje so dobili vsi, ki so si v nedeljo zvečer na metliškem grajskem dvorišču ogledali stand-up muzikal Tako ti je, mala. Gre za prvi ženski stand-up muzikal v Sloveniji, ki govori o ljubezni med Slovenko in Bosancem. Avtorico, igralko in pevko Tanjo Ribič je pri tem navdihnila uspešnica skupine Bijelo Dugme Tako ti je mala moja kad ljubi Bosanac, pa tudi življenje z režiserjem, igralcem in glasbenikom Branko Đurićem – Đurom.

Obiskovalci, ki so dodobra napolnili metliško grajsko dvorišče, so lahko izvedeli vse o drznih Zasavkah, samovšečnih Balkancih, neuspešnih ljubimcih in tudi o Tanji Ribič sami, ter se ob tem do solz nasmejali njenim imitacijam in iskreni izpovedi, kako je biti poročen z Bosancem in ob tem ostati resen.

Metliške mednarodne poletne kulturne prireditve Pridi zvečer na grad se nadaljujejo v petek, 26. julija, z otroško predstavo hokus-pokus cirkus Sam Sebastiana.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj