Na vsebino

Iz Metlike tona pomoči za Ukrajince

Foto: OZRK Metlika
Foto: OZRK Metlika

V želji, da čim prej doseže ljudi, ki jo potrebujejo, so iz skladišča Rdečega križa Metlika na tamkajšnji železniški postaji, danes odposlali zbrano materialno pomoč za prebivalce Ukrajine in begunce v drugih državah. Odziv na humanitarno akcijo je bil odličen, saj so uspeli zbrati tono pomoči v obliki hrane z daljšim rokom trajanja, kompletov prve pomoči in higienskih pripomočkov.

Neutrudni prostovoljci metliškega Rdečega križa pa so na sobotni Regijski reviji tamburaških skupin in orkestrov, pobirali tudi prostovoljne prispevke za pomoč beguncem iz Ukrajine. Obiskovalci tamburaške revije so prispevali 838 evrov. Denarno pomoč sicer prispevajo tudi nekatera domača podjetja.

V metliški občini imajo sicer trenutno 28 beguncev, ki so nastanjeni v župnišču Suhor in Radovica ter v zasebnih nastanitvah. Iz Občine Metlika ob tem pozivajo vse, ki imate v lasti primerno nepremičnino in ste jo pripravljeni oddati za namestitev ukrajinskih beguncev, da jim to sporočite na telefonsko številko (07) 363 74 ali na [email protected].

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj