Na vsebino

ENOLETNO POUČEVANJE ANGLEŠČINE NA KITAJSKEM

Včeraj nas je v Knjižnici Črnomelj obiskal Boštjan Hribar, doma iz Novega mesta, ki se je pred dobrimi štirimi leti odpravil na zanimivo potovanje – v eni izmed Kitajskih šol, ki šteje 6.000 učencev in združuje 300 učiteljev, je s prijateljico poučeval angleščino. V milijonskem mestu Duchang sta bila edina belca, kar je bil za lokalno prebivalstvo velik šok, saj so nekateri v življenju prvič videli belca.
Poučevala sta na zasebni šoli, kjer je bilo v posameznem razredu od 80 do 100 učencev. In Boštjan pravi, da je veliko lažje obvladal razred s stotimi učenci, kot pri nas razred, v katerem jih je petnajst. Že sam učni sistem in tudi samo spoštovanje do učiteljev je na veliko višji ravni, kot pri nas.
Kot pravi, je raven angleškega jezika na Kitajskem na zelo nizki ravni, zato sta se bila primorana naučiti tudi nekaj osnov njihovega jezika.
Na predavanju, na katerem je bila tudi tokrat pravljična soba pretesna, smo izvedeli še nekaj o sami kulinariki Kitajske, njihovi kulturi in življenju.
Kitajska ga je očarala in pravi, da je v tem letu v deželi, ki je 480-krat večja od Slovenije, doživel več, kot prej v celem življenju.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj