Na vsebino

Drugačne pravljice v oktobru

V Knjižnici Črnomelj smo pričeli z novo sezono Drugačnih pravljic, ki so namenjene osebam s posebnimi potrebami. Oktobrsko srečanje smo namenili spoznavanju različnih poklicev s pomočjo ugank. Vsak udeleženec si je izbral svojo uganko ter rešitev povezal s sličicami, ki smo jih razporedili po mizi. Ugotovili smo, da imamo tudi v našem mestu zelo zanimive poklice, kot so frizer, mizar, šivilja, kuhar, knjižničar, učitelj, policist, zdravnik. Pa tudi gasilec. No in ravno zgodbi o gasilcu smo tudi prisluhnili.

Zgodbo z naslovom Gasilec Luka je napisala znana slovenska otroška in mladinska pisateljica Mojiceja Podgoršek. Med prebiranjem smo spoznali gasilca Luko, ki se odpravi reševat požar v gozdu. Skupaj z drugimi živalmi začne z gašenjem in reševanjem ostalih živali. Ugotovili smo, da je zelo pomembno medsebojno sodelovanje in da je potrebno v podobnih situacijah stopiti skupaj ter pomagati drug drugemu. Tudi živali so pokazale složnost in kljub nesreči, ki jih je močno prizadela, so stopile skupaj, kmalu zgradile nove domove in življenje spet postavile v nove »gozdne tire«.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj