Na vsebino

Direndajaste pravljice

Predzadnji teden v mesecu oktobru smo v knjižnici pričeli novo sezono projekta za otroke in mladino s posebnimi potrebami – Drugačnimi pravljicami. Tudi v tem šolskem letu sodelujemo z VDC Črnomelj, kjer se na mesečnih srečanjih družimo z varovanci v delovni in bivalni enoti ter enoti na Vinici. Prav tako pa pri Drugačnih pravljicah sodeluje tudi skupina učencev iz OŠ Milke Šobar Nataše.

Tematika letošnjih srečanj in druženj bodo slikanice- predvsem tiste starejše. Kajti prihodnje leto bomo obeležili 100 let od izida prve slovenske slikanica, katero je leta 1917 napisal Fran Levstik. Gre za eno njegovih najbolj znanih zgodb o močnem in samosvojem človeku, ki se je ukvarjal s tihotapljenjem angleške soli – torej o Martinu Krpanu.

Prvo srečanje pa ni bilo namenjeno tej zgodbi, temveč zgodbi o hudomušnem, nagajivem in predvsem direndajastem zmajčku, katere avtor je Kajetan Kovič. Skozi zgodbo smo se spomnili tudi na naše glavno mesto ter se pogovorili o njegovih znamenitostih.

Na koncu smo vsi skupaj priznali, da smo tudi mi sami kdaj pa kdaj nagajivi, hudomušni in direndajasti – tako kot zmajček.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj