Na vsebino

Dan odprtih vrat Zdravstvenega doma Črnomelj

V Zdravstvenem domu Črnomelj (ZD) danes med 10. in 14. uro poteka dan odprtih vrat. Veliko obiskovalcev smo v objektiv ujeli že v dopoldanskem času, ko jim je prijazno osebje ZD nudilo informacije glede temeljnih postopkov oživljanja, mlajše so zanimala predvsem urgentna vozila ter lučke in sirene, referenčna ambulanta je predstavila zdrave prigrizke in SVIT-ovo točko, ginekološka ambulanta je predstavila novosti v ambulanti. Medtem pa je direktorica ZD Eva Čemas novinarjem predstavila osnovne podatke zavoda, poslovanje, nove programe in evropske razpise, investicije in načrte za prihodnost.

Zelo pomemben podatek je, da je ZD v letu 2016 posloval v skladu z zastavljenim finančnim načrtom in leto zaključil s 90.978€ presežkov prihodkov nad odhodki. Zavod je likviden in tekoče poravnava svoje obveznosti. V minulem letu so izvedli za kar 286.290€ investicij, kar je za 50.000€ več, kot je bilo načrtovano in za 108.000€ več kot v letu 2015.

Med pomembnejše in večje investicije sodi ureditev novih prostorov za dispanzerja za mentalno zdravje, zobozdravstvena ambulanta v Semiču in ureditev Zdravstvene postaje Vinica. V skladu z načrtom je bil nabavljen tudi prenosti EKG defibrilator za urgenco v vrednosti 19.500€, zaradi potreb ambulant pa je bil izven načrta nabavljen tudi hematološki analizator v vrednosti 66.600€.

Strateški cilji ZD Črnomelj so:
- zagotoviti dostopnost čim širšega nabora zdravstvenih storitev vsem prebivalcem občine Črnomelj in Semič
- kakovost na vseh področjih zavoda
- zagotavljati in podpirati strokovni, kadrovski in organizacijski razvoj zavoda
- doseganje čim boljšega poslovnega rezultata in doseganje dogovorjenih programov zdravstvenih storitev
- pridobivanje finančnih sredsetev iz državnih razpisov, razpisov EU in s strani ustanovitelja
-č ustvarjanje za izvajanje potrebnih investicij in nabavo potrebne opreme
- aktivno sodelovanje z lokalnim okoljem.

Eva Čemas o kadrih iz tujine: TUKAJ.

Eva Čemas o urgenci: TUKAJ.

Seveda pa brez težav in problemov ne gre, največji so seveda kadrovske narave. Izjave direktorice ZD Črnomelj Eve Čemas lahko poslušate spodaj.

Zvočni zapis

  • - Eva Čemas - Ortodontka odhaja ...

  • - Eva Čemas - Na razpis za družinskega zdravnika še ni prijav

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj