Na vsebino

Strateški svet Svetovalnega središča Pokolpje

ZIK Črnomelj, skupaj s partnerjema Ljudsko univerzo Kočevje in Centrom za izobraževanje in kulturo Trebnje, v okviru Svetovalnega središča Pokolpje ponuja informiranje in svetovanje odraslim o različnih možnostih izobraževanja.

V sredo je bil ustanovljen tudi Strateški svet Svetovalnega središča Pokolpje. Strateški svet poleg ZIK-a sestavljajo naslednji strateškimi partnerji: Občina Črnomelj, Center za socialno delo Črnomelj, Zavod RS za zaposlovanje, Območna enota Novo mesto, RIC Bela krajina, Ljudska univerza Kočevje, Center za izobraževanje in kulturo Črnomelj, Območna obrtno-podjetniška zbornica Črnomelj, Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto in Razvojni center Kočevje Ribnica. Naloga strateških partnerjev je vplivati in soodločati o razvoju svetovalne dejavnosti izobraževanja odraslih v okolju, kjer deluje svetovalno središče. Podpisan je bil dogovor strateških partnerjev o oblikovanju in razvijanju Svetovalnega središča Pokolpje za naslednja štiri leta. Na seji sta bili prisotni tudi predstavnici Andragoškega centra Slovenije, ki strokovno vodi in razvija svetovalna središča na nacionalni ravni.

Pričakujemo, da bo strateško partnerstvo v lokalnem okolju pripomoglo k skupnemu razvoju izobraževanja odraslih v našem okolju, večji vključenosti odraslih v izobraževanje, večji prepoznavnosti izobraževanja odraslih, oblikovanju novih programov in vključitvi različnih ciljnih skupin v izobraževanje. Pomembna je medsebojna izmenjava informacij med partnerji in večja dostopnost svetovalne dejavnosti za vse, ki to storitev potrebujejo.

Vir: ZIK Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj