Na vsebino

CI vložila pritožbo na Upravno sodišče

V preteklem tednu je Civilna iniciativa proti migrantskemu centru v Beli krajini (CI) pri Upravnem sodišču RS vložila pritožbo zaradi odločitve županje Občine Črnomelj, s katero je zavrnila možnost, da občani in občanke na referendumu sami odločijo o tem, ali v svojem okolju dopustijo kakršen koli center v povezavi z ilegalnimi migranti. CI županjino ravnanje označuje kot nedopustno in samovoljno.

CI je mnenja, da postavitev kakršnega koli centra za ilegalne migrante zagotovo predstavlja vprašanje, ki se nanaša na vse lokalne prebivalce in se z zavrnitvijo pobude za referendum pravzaprav ignorirana volja ljudi. Slednje nikakor ni dopustno.

Vložena pobuda za referendum je izpolnjevala vse formalne in zakonite pogoje. To potrjuje tudi ravnanje županje, ki pobude ni zavrnila zaradi morebitnih formalnih pomanjkljivosti in tudi ni zahtevala nikakršne dopolnitve.

S svojim ravnanjem je županja tako onemogočila, da o tako pomembnem vprašanju, ki bo vplivalo na kakovost življenja vseh, odločijo občanke in občani sami. To je nedopustno in nesprejemljivo, zato CI ne bo dovolila, da o tako pomembnem vprašanju odloča le peščica ljudi. Zaradi samovolje države in črnomaljske županje CI tudi ne bo dopustila, da se kakovost življenja naših družin v že tako zaostali občini še dodatno poslabša.

Pričakujemo, da bo Upravno sodišče RS sledilo našim argumentom. V nasprotnem primeru ni mogoč referendum o praktično nobenem vprašanju v občini.

Vir: Civilna iniciativa proti migrantskemu centru

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj