Na vsebino

Bela krajina srčnih ljudi na sejmu Alpe Adria

Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani je vrata danes odprl 34. sejem Alpe-Adria, na katerem se predstavlja več kot 350 turističnih ponudnikov iz 13 držav. Tudi letos osrednjo turistično prireditev v regiji spremlja dogodek Sejmi okusov. Obiskovalce sejemski prireditvi vabita do vključno sobote. Vse dni sejma se na razstavnem prostoru Slovenia Outdoor, št. 16, predstavlja tudi destinacija Bela krajina s promocijo aktivnosti v naravi.

Na razstavnem prostoru I feel Slovenia se pod okriljem STO predstavlja vseh 21 mest Združenja zgodovinskih mest Slovenije s poudarkom na bogati dediščini in raznoliki kulturni ponudbi mest. Belo krajino predstavljata Metlika in Črnomelj s kraljico metliške črnine Nino Pečarič, učno uro šole Brihtna glava, izdelavo drsank in promocijo Vinske vigredi.

V petek bo potekala promocija 60. Jurjevanja v Beli krajini, ko bodo obiskovalce animirali folklorniki in godci iz Foklorne skupine Dragatuš. Da bodo obiskovalci lahko okusili košček Bele krajine, bo poskrbela Bernarda iz Bibi turizem – Belokranjsko izročilo.

V soboto bo potekala promocija Spominske hiše Otona Župančiča Vinica. Otroci in odrasli bodo lahko pobarvali knjižno kazalo in ga vzeli kot spominek. Tam bo tudi belokranjski pesnik Oton Župančič, ki se mu bosta pridružila njegova junaka, Ciciban in čebela.

Sejem turizma Alpe-Adria je osrednje srečanje za vse turistične navdušence, ki želijo odkriti nove destinacije in doživetja, so izpostavili na Slovenski turistični organizaciji (STO). Na sejmu se poleg domačih turističnih ponudnikov predstavljajo še ponudniki iz Avstrije, Hrvaške, Italije, Madžarske, Nemčije, Francije, Švedske, Bosne in Hercegovine, Črne gore, Srbije, Nepala in Tajske.

Obiskovalci bodo lahko odkrivali različne destinacije, ki ponujajo doživetja, od aktivnega preživljanja počitnic do mirnega odkrivanja naravne in kulturne dediščine, so zapisali na STO. Na sejmu bodo med drugim sodelovali tudi ponudniki opreme za kampiranje, rabljenih in luksuznih avtodomov, e-koles in električnih skuterjev.

Turistična zveza Slovenije bo pripeljala več kot 140 lokalnih skupnosti in društev. Kot vsako leto na sejmu že tradicionalno sodelujejo tudi Turizem Ljubljana, Planinska zveza Slovenije, Združenje turističnih vodnikov Slovenije ter številni drugi.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj