Na vsebino

Sodelovanje med metliško Beti in socialnim podjetjem Knof

Sodelovanje med socialnim podjetjem Knof in Beti kot klasičnim podjetjem je primer lokalnega partnerstva, ki obema partnerjema omogoča, da se hitreje razvijata. Beti preko partnerstva s podjetjem Knof dela korake proti krožnim poslovnim modelom, Knof pa ima v Beti partnerja za testiranje svojih konceptov in pristopov tudi v industrijskem okolju.

Sodelovanje se je začelo, ko je Beti iskala način, kako reciklirati ali drugače predelati določene materiale, Knof pa je iskal partnerja na področju reciklaže tekstila.

V januarju smo sodelovali na mednarodnem povezovalnem dogodku Beyond Green , ki je bil namenjen oblikovalcem, raziskovalnim ustanovam in industrijskim akterjem, ki želijo z inovacijami okrepiti svoj prehod v krožno gospodarstvo. Dogodek je potekal v torek, 23. januarja, na Gradu Fužine v Ljubljani. Dogodek je bil organiziran v sklopu projekta ˝Communities go circular˝ sofinanciran s strani Evropske Unije. Nosilec projekta je Zelena Istra s projektnimi partnerji Zero Waste Croatia, Zero Waste Italy, Ekologi brez meja in Knof. Beti d.o.o., SRIP Krožno gospodarstvo in Center za kreativnost smo bili pa partnerji pri organizaciji in izvedbi dogodka.

Na dogodku so bile predstavljene dobre prakse na področju grajenega okolja, tekstila, embalaže in okoljskega snovanja.

Glavni cilj dogodka je bila premostitev vrzeli med inovacijami in industrijo ter spodbujati partnersko sodelovanje med oblikovalci, raziskovalnimi ustanovami in podjetji. Beyond Green je bil več kot dogodek, bil je navdih za izmenjavo idej in sodelovanje v prizadevanjih za trajnostno prihodnost.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj