Na vsebino

Bela krajina z izjemnim potencialom za družinski turizem

Destinacija Bela krajina je 28. in 29. aprila gostila nizozemsko družino Steegmans. Družina Steegmans se ukvarja s promocijo turističnih destinacij, ki jo izvajajo preko svojih kanalov, eden izmed bolj obiskanih je njihov portal https://kleinewereldreiziger.nl/, popotniška platforma za pustolovske družine.

Predstavitev destinacije se je začela v Muzejski hiši Semič, kjer jim je bila Bela krajina predstavljena na zanimiv in interaktiven način. Po pridobljenem znanju je sledila okrepčitev v Gostilni Pezdirc, kjer so okušali jedi iz lokalnih sestavin. Sledil je sprehod od izvira reke Krupe do Judovske hiše, tukaj je družina prišla v stik z našo prelepo naravo. Iz občine Semič so prišli v občino Črnomelj v kateri so si ogledali Zakladnico in se pri Bernardi Kump udeležili delavnice polstenja. Dan poln aktivnosti so zaključili v Gostilni Müller, kjer so imeli večerjo in prenočitev.

Po počitku se je naslednji dan začel v Info centru črne človeške ribice v Jelševniku. Tam se jim je predstavil endemit Bele krajine, črni močeril. Na veliko srečo so prek infra rdeče kamere videli izjemno ogroženega jamskega endemita. Pot jih je vodila v občino Metlika, do Otoka, kjer jim je bilo predstavljeno letalo DC3 in z njim povezano zgodbo. Po prihodu v Metliko je bila družini Steemans predstavljena Hiša dobrot Bele krajine. V Hiši dobrot so imeli manjšo pogostitev, saj so potrebovali moč za Metliško pustolovščino. Metliška pustolovščina jih je vodila po starem mestnem jedru, kjer so na določenih točkah morali opraviti različne izzive.

Študijska tura se je zaključila v RTC Gače, kjer so se preizkusili v novem pustolovskem parku. Po adrenalinskem doživetju so se okrepčali z lokalnimi dobrotami.

Družino je Bela krajina tako navdušila, da so v destinaciji ostali do srede, 3. maja.

Destinacija Bela krajina ima ogromen potencial za družinski turizem, kar smo prepoznali že v preteklosti, z novo turistično strategijo pa bomo to ciljno skupino še aktivneje in bolj direktno nagovarjali.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
98
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj