Na vsebino

Akademski slikar Robert Lozar mentor Društvu likovnikov Krško

V Dvorani v parku v Krškem so v četrtek odprli prvo letošno skupinsko slikarsko razstavo 22 članov Društva likovnikov Krško OKO z naslovom ''Tihožitje, figura, krajina''. Vsak od članov, ki so v lanskem marcu obiskovali tečaj slikanja pri belokranjskem slikarju Robertu Lozarju, se predstavlja z eno sliko.

Mentorja Lozarja, ki je leta 1993 diplomiral pri prof. Metki Krašovec na Akademiji za likovno umetnost (ALU)v Ljubljani, leta 1992 pa je prejel študentsko Prešernovo nagrado ALU v Ljubljani, je predsednica predstavila tudi s pomočjo članka novinarja Igorja Vidmarja, objavljenega v Dolenjskem listu: »Sodim med tiste ustvarjalce, ki slikarstva ne dojemajo kot polje, ki mora biti vedno natančno zamejeno, do skrajnosti notranje konsistentno in razvojno logično. Zdi se mi, da v vsakem v nas tiči želja po preseganju mej, ki nam jih postavijo drugi ali pa si jih zgradimo sami. Prizadevam si, da bi impulze, ki so drugačni, nepričakovani, na videz ali dejansko nelogični, vključil v svoje slike ali pa celo stopil na kakšno drugo pot,« je tedaj Lozar o sebi povedal kolegu.

Otvoritveni večer je prijetno popestrila glasba nadobudne harfistke Neli Milek. Njena mentorica je Veronika Podjaveršek iz Glasbene šole Krško. Razstava bo na ogled do 21. marca.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

     
1410
2110
2218
2310
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj