Na vsebino

24. redna seja občinskega sveta

Foto: Uroš Raztresen
Foto: Uroš Raztresen

Minuli četrtek je na Občini Metlika potekala 24. redna seja Občinskega sveta Občine Metlika, danes pa smo z občine doobili poročilo.

V okviru dnevnega reda je bilo obravnavanih 14 točk dnevnega reda.

Uvodoma je bil članom občinskega sveta predstavljen Konservatorski načrt za prenovo mestnega jedra Metlika. Predstavitev je podal dr. Tomaž Golob iz Zavoda za varstvo kulturne dediščine, OE Novo mesto.

V nadaljevanju so člani občinskega sveta sprejeli informacijo o varnostnih razmerah na območju občine Metlika v letu 2017, ki jo je predstavil Dušan Brodarič, komandir Policijske postaje Metlika. V razpravi je bilo postavljenih kar nekaj vprašanj, predvsem povezanih z migrantsko problematiko, z izločanjem počasnih vozil čez Gorjance in zastoji na meji zaradi poostrenih kontrol.

Občinski svet Občine Metlika je v prvi obravnavi sprejel kar pet odlokov, in sicer predlog Odloka o javnem redu in miru, predlog Odloka o turistični taksi, predlog Odloka o pokopališkem redu v Občini Metlika, predlog Odloka o sofinanciranju socialno varstvene storitve socialnega servisa ter predlog Odloka o ustanovitvi javnega zavoda za turizem, kulturo, šport in mladino. Največ razprave je bilo ravno pri slednjem. Kljub določenim predlogom sprememb in dopolnitev odloka, so člani občinskega sveta z 12 glasovi za odlok v prvi obravnavi sprejeli in hkrati tudi podprli ustanovitev zavoda.

Soglasno je bil sprejet Sklep o spremembi cen grobarin v letu 2018, ki zajema cene nakupa grobnega mesta in cene vzdrževanja pokopališč v Občini Metlika, ki jih ureja javno podjetje Komunala Metlika d. o. o. Člani občinskega sveta so brez razprave sprejeli Premoženjsko bilanco Občine Metlika na dan 31. 12. 2017, se seznanili z izredno dodelitvijo občinskega stanovanja v najem ter sprejeli tri premoženjsko pravne zadeve.

Vir: Občina Metlika
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj