Na vsebino

Ustvarjanje sanjskega poklica

Sedaj, ko gledam nazaj na osnovno šolo in kaj me je najbolj veselilo v srednji šoli, opažam, da je vse bolj podobno mojemu sanjskemu poklicu. Navdušenje nad blok urami pri likovnem pouku, Cankarjevo priznanje pri slovenščini in petice pri geometriji .V srednji šoli sem nazaj na šolo hodila iz enega in edinega razloga: dekorativno-ustvarjalnega krožka.

Pisala in risala sem vedno, v osnovni šoli sem dobila celo nagrado za najbolj izvirno grafično risbo in bila sprejeta na poletno šolo k našemu akademskemu slikarju. To so bili moji prvi dosežki, na katere sem bila ponosna.

Doma sem imela kupe risb, kolažev in različnih izdelkov iz gline. Po srcu sem bila umetnica, po duši filozofinja.Tako sem v času študija prebirala zgodbe in misli največjih filozofskih mislecev, hkrati pa razmišljala o naši kulturi in kulturah celotnega sveta. Od nekdaj sem se zatekala k zgodbam, le pravega orodja, kako bi pripovedovala svoje, še nisem našla.

V tujini sem se družila z oblikovalci, prodajalci in marketaši, fotografi in igralci. Fotografinja iz Portugala, ki je prepotovala svetove in poznala mnoge jezike. Hipster modni oblikovalec iz Londona, ki je imel svojo blagovno znamko že v rosnih 20-ih letih. Španski grafični oblikovalec, ki je sanjaril o dolgi karieri v Sydneyu in igralec iz Velike Britanie, ki je vsakega prepričal, da je resnično v drugem svetu. Sedaj, ko gledam nazaj mi je vse bolj jasno, zakaj delam to, kar delam.

Vir: http://www.typo.si
Sanja Hadjur

Sanja Hadjur

www.typo.si

Od kulturologinje do grafične oblikovalke, z ljubeznijo do dobrih zgodb, Sanja je oblikovalka celostnih grafičnih podob, tiskovin, etiket in embalaže. Po naravi je zelo organizirana in natačna, kar že rahlo spominja na obsesivno-kompulzivno motnjo. Tako je celo življenje kot veverica nabirala razne odpadne škatlice in kozarčke ter jih ponovno uporabila. Embalaža ji predstavlja umetnost prodajne platforme in kreiranje interaktivnih vsebin ji požene veveričino kri direkt v žilo. Verjame v etični kodeks sanjskega podjetništva in vztraja pri samorealizaciji v poklicu. “Quirky” oblikovalka išče navdih v kulturah, drugačnosti in nekonformnosti, najbolj pa uživa v kolaboraciji z drugimi podjetniki, kot je ona sama. Več o njenem delu na www.typo.si.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj