Na vsebino

Ob pravem času, na pravem mestu

Obljubljena dežela sprva ni bila tisto, kar sem pričakovala. A čez čas me je bivanje v tuji deželi vse bolj bogatilo in začela sem uživati v življenju. Ravno med prebolevanjem še zadnje faze šoka odtujenosti, sem dobila delo prodajalke. Niti misliti si nisem mogla, kaj vse bom doživela v naslednjih štirih letih!

Sydney je turistično mesto in okrog božičnih praznikov dobiš priložnostno delo na tik-tak. Kolega mi je naročil: “Natisni nekaj življenjepisov in se sprehodi do vseh atrakcij Merlin Entertainment Group. Samo pohiti, mene so zaposlili dva tedna nazaj. Aja, pa povej jim, da znaš fotografirat.” Tako se je tudi zgodilo. Še isti dan sem natisnila 10 življenjepisov in jih nesla v turistične atrakcije v Darling Harbourju: živalski vrt, akvarij in muzej voščenih lutk. Tam so bila vsa mesta polna, a napotili so me v Sydney Tower Eye, češ da so v krizi, saj je nekdo odpovedal tik pred največjo sezono.

Še isti dan sedim z vodjo foto kotička priljubljene turistične destinacije Sydney Tower Eye. Simpatična Avstralka Karla se široko smeji, se čudi moji lepi angleščini in prirojenih talentih prodajnega talenta. (Njene besede, ne moje.) Še danes se živo spomnim, kako je zaključila intervju: “Tega še nisem nikoli storila, a vse je enkrat prvič, kajne!? Lahko začneš jutri?” In tako se je pričela dogodivščina, o kateri sem lahko le sanjala.

Vir: http://www.typo.si
Sanja Hadjur

Sanja Hadjur

www.typo.si

Od kulturologinje do grafične oblikovalke, z ljubeznijo do dobrih zgodb, Sanja je oblikovalka celostnih grafičnih podob, tiskovin, etiket in embalaže. Po naravi je zelo organizirana in natačna, kar že rahlo spominja na obsesivno-kompulzivno motnjo. Tako je celo življenje kot veverica nabirala razne odpadne škatlice in kozarčke ter jih ponovno uporabila. Embalaža ji predstavlja umetnost prodajne platforme in kreiranje interaktivnih vsebin ji požene veveričino kri direkt v žilo. Verjame v etični kodeks sanjskega podjetništva in vztraja pri samorealizaciji v poklicu. “Quirky” oblikovalka išče navdih v kulturah, drugačnosti in nekonformnosti, najbolj pa uživa v kolaboraciji z drugimi podjetniki, kot je ona sama. Več o njenem delu na www.typo.si.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj