Na vsebino

Kaj zamrzujemo (1)?

- Odlično se obnese zamrzovanje večine sadja in zelenjave, razen lubenic, zelene solate, paradižnika, jabolk, grozdja in krompirja.

- Brez težav zamrzujemo meso, ribe, kruh, pecivo (razen peciv z jajčnimi kremami) in celo piškote. Če jih potrebujemo naenkrat v veliki količini, lahko tiste, ki ne potrebujejo posebnega okraševanja, spečemo že prej in zamrznemo. Dan pred uporabo jih vzamemo iz zamrzovalnika in pri sobni temperaturi odtalimo.

- Nevzhajano kvašeno testo (za pico, potico) lahko zamrznemo in po potrebi odtalimo in vzhajamo. Z lahkoto zamrznemo nadevano vlečeno teso za štruklje, zavitke, kadar jih pripravimo v večji količini. Kose, primerne za enkrat, preprosto zavijemo v gazo (ali tetra plenico, razrezano na štiri dele), konce prevežemo z nitko, zavitke položimo v vrečke, jih zapremo, opremimo še z nalepko ali listom in hitro zamrznemo. Tako si lahko večkrat in brez izgovorov o pomanjkanju časa privoščimo štruklje z različnimi nadevi. Enako tudi cmoke.

Vir: http://www.marija-merljak.si/knjige.html
Marija Merljak, Mojca Koman

Marija Merljak, Mojca Koman

www.marija-merljak.si/knjige.html

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj