Na vsebino

Urška Čavič je lokostrelka leta

V nedeljo, 18. decembra, je v Kamniku potekala zaključna prireditev Lokostrelske zveze Slovenije na kateri so podelili nagrade in priznanja za najuspešnejše v letu 2022. Črnomaljski Lokostrelski klub Paradoks je bil tako klubsko kot individualno še uspešnejši kot lani.

Dvoranski pokal:
1. mesto: Nastja Jakofčič, Urška Čavič in Jure Wolf.
2. mesto: Nana Vukčevič
3. mesto: Brane Vardič, Vito Dukovčič in Žana Pintarič.

Tarčni pokal:
1. mesto Nastja Jakofčič, Žana Pintarič, Urška Čavič, Brane Vardič in Jure Wolf.
2. mesto Nana Vukčevič in Matic Wolf.
3. mesto Vito Dukovčič in Anej Bahor.

Arrowhed pokal:
1. mesto: Brane Vardič, Anej Bahor in Nana Vukčevič.
2. mesto: Nastja Jakofčič, Žana Pintarič, Matic Wolf in Jure Wolf.
3. mesto: Jerca Tessari, Matyaš Foršček.

V skupni razvrstitvi klubov pa so se uvrstili:
Dvoranski pokal: 5. mesto v konkurenci 30 klubov.
Tarčni pokal: 3. mesto v konkurenci 22 klubov.
Arrowhed pokal: 1. mesto v konkurenci 24 klubov.

Žana Pintarič je v starostni kategoriji dekleta do 21 let ukrivljeni lok pristreljala nov državni rekord na 70m 641 krogov.

Urška Čavič pa je lokostrelka leta 2022 po izboru Lokostrelske zveze Slovenije.

Urška Čavič je v letu 2022 sodelovala v članski reprezentanci na vseh mednarodnih tekmovanjih. Sezono je odprla s 3. mestom na tekmovanju za svetovno rang lestvico v Antalyji ter s 4. mestom na Veronikinem pokalu.
Najbolj odmeven rezultat je dosegla na Evropskem prvenstvu, kjer je skupaj z Ano Umer in Nino Corel v ekipnem tekmovanju dosegla 3. mesto in s tem tudi kategorizacijo svetovnega razreda. Urška je uspešno nastopila
tudi na svetovnih igrah, kjer je osvojila posamično 4. mesto, ter na sredozemskih igrah, kjer je osvojila 17. mesto. Sezono je zaključila z visokim 5. mestom na svetovnem prvenstvu v poljskem lokostrelstvu v Yanktonu. Urška na svetovni rang lestvici trenutno zaseda 27. mesto kar je tako v ženski, kot moški kategoriji ukrivljeni lok, najvišja slovenska uvrstitev do sedaj.

Vir: LK Paradoks

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj