Na vsebino

Toni Perušič premagal bolečino, sparino in vročino

Foto: FB profil Toni Perušič
Foto: FB profil Toni Perušič

Minuli konec tedna je v Cazinu potekal prvi krožni ultramaraton, ki je privabil številne elitne tekmovalce, tako iz Bosne in Hercegovine kot širše regije in sveta. Uspešno se ga je udeležil tudi belokranjski ultramaratonec Toni Perušič.

Ultramaraton je potekal na novi atletski progi na stadionu FC Krajina. Tekmovalci so se pomerili v petih disciplinah: šest in dvanajst ur, 24 ur ter 50 in 100 kilometrov. Perušič je po hudem boju z visoko vlago in vročino (termometri so kazali tudi 38 stopinj Celzija), kljub težavam s slabostjo in utrujenostjo, uspešno zaključil 24-urni tek. Uspelo mu je preteči 131 kilometrov in se uvrstiti na tretje mesto.

»Po uri in pol mrka telesa in spanja, sem se vrnil v kotel in nadaljeval z željo preteči 50 km. Prebudil se je moj »računalnik« za boj s težavami in cilj se je že dvignil na100 km. Spodbudne besede sotekmovalcem so mi dale neverjeten zagon, kot da bi vstal od mrtvih,« je svoje trpljenje na tartanu opisal Perušič, ki je kljub poškodbam peklensko preizkušnjo končal s ponosom in nasmehom na obrazu.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj