Na vsebino

Tek podnebne solidarnosti

Tek podnebne solidarnosti je ena izmed aktivnosti ozaveščanja. Ker solidarnosti ni nikoli dovolj, smo se tudi v metliškem vrtcu na tek skrbno pripravljali. Glavni namen teka je bil, da otroci tečejo v solidarnosti do ljudi v Afriki, ki jih posledice globalnih podnebnih sprememb najbolj prizadenejo. Poudarili smo predvsem življenje in revščino otrok. O tej temi je bilo veliko pogovorov, razgovorov, intervjujev otrok, ogledali smo si kratke filmčke o podani temi, življenju otrok v Afriki ter o tem, kako lahko mi prispevamo k boljšemu življenju teh otrok.

En dan pred tekom smo se podali na progo, jo izmerili in ugotovili, da en krog na našem igrišču meri 120 m. Čeprav otroci o tem še nimajo predstave, nam bodo metri služili za oddano poročilo teka na Slovenski Karitas. Otroci so tekli z veseljem in navdušenjem beležili vsak pretečeni krog, povedali so tudi za koga tečejo in kaj bi oni naredili za otroke v Afriki.

Vir: Vrtec Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj