Na vsebino

Tek po stopnicah

Član in poveljnik našega društva se namerava udeležit dobrodelnega teka, ki bo potekal letos v začetku decembra v Zagrebu. Teče se po 666 stopnicah v nadstropju v treh kategorijah. Naš Alojz se bo pomeril v kategoriji preteči v popolni opremi, torej v gasilski delavni obleki z uporabo IDA.
Prvi trening je opravil v trenirki in športnih copatih po Semiških stopnicah, ki jih štejejo 195. Tekel je dvakrat do vrha stopnic in dvakrat navzdol. Drugi dan treninga je že štartal v popolni opremi z uporabo IDA. Tudi ta dan je pretekel stopnice dvakrat. Pridružil se mu je še en član našega društva, ki pa je tekel brez uporabe IDA, oblečen v gasilsko delavno obleko. Z njima pa sta se šla pomerit še član in poveljnik sosednjega društva PGD Krvavčji vrh (Toni Plut) in član PGD Štrekljevec (Mitja Banovec), tudi onadva sta tekla v popolni gasilski opremi z uporabo IDA.
V pogovoru z našim pobratenem društvom PGD Dol pri Ljubljani smo tudi njih navdušili z tem treningom, zato so se nam včeraj pridružili. Ker pa pravijo, da dober glas seže v deveto vas, je tudi glas o teku po stopnicah segal v naša društva Semiške regije in tako se je včeraj udeležilo teka kar nekaj članov PGD iz našega konca.
PGD Gradnik: Alojz Konda, Gregor Kukar
PGD Dol pri Ljubljani: Rok Škulj, Maja Novak, Ema Pirš, Urška Klemenčič
PGD Semič: Gregor Golobič, Jaka Kambič, Miha Hudak
PGD Krvavčji vrh: Toni Plut
Ker pa je bila energija, volja, moč, druženje in podpora na vrhuncu so stopnice pretekli trikrat, nekateri celo štirikrat.

Upamo, da bo takšna energija in podpora tudi v bodoče. Verjamemo, da bomo navdušili še katerega člana Semiške regiji, da se nam pridruži na naslednjih treningih.
Hvala vsem gledalcem za podporo, in vsem, ki se opogumite in z nami tečete.

Po končanem treningu smo se vsi odpravili v naše društvo, kjer smo si pomalicali in nazdravili ob prijetnem druženju.

Posebna hvala gre pa našemu pobratenemu društvu Dol pri Ljubljani, ki so se pripeljali k nam in z nami preživeli spet eno lepo športno sobotno popoldne. Hkrati nas pa veseli, da se družimo in poveselimo z njimi tako na svečanih prireditvah, ki potekajo v PGD kot tudi v športnih izzivih.

Vir: PGD Gradnik

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

     
110
22
37
45
55
67
77
83
91
10
21
23
24
26
27
30
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj