Na vsebino

So belokranjske navijače že zaprli?

Ne! Medtem, ko čakajo na zadnjo tekmo sezone in skupno zmago Tima Gajserja v kategoriji MXGP, so si naši predstavniki vzeli še malce časa za razglede in obiske te širne dežele. Tudi na Hooverjevem jezu so bili, ki so ga zgradili že med letoma 1931 in 1936. Jez je poimenovan po ameriškem predsedniku Herbertu Hooverju. Projekt jezu je leta 1928 odobril Ameriški kongres. Gradnja je trajala samo okrog 5 let, zgradili so ga dve leti pred predvidenim rokom.

Obiskali so tudi Las Vegas. Las Vegas je največje mesto v ameriški zvezni državi Nevada ter svetovno znano središče iger na srečo, nakupovanja, vrhunskih restavracij in zabave. Predvsem slovi po številnih igralnicah in spremljajočih zabavno-turističnih dejavnostih, zaradi česar si je nadel vzdevek Svetovna prestolnica zabave. Upamo le, da na tekmo pridejo pravočasno!

V fotogaleriji je nekaj utrinkov s te poti in pa zemljevid tega dela Kalifornije in Nevade (tudi Arizone), kjer se ekipa trenutno potika. Med Los Angeleseom in Las Vegasom je 430 kilometrov.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj