Na vsebino

Atletska reprezentanca z Uršo Matotek za las prekratka

Urša Matotek. Foto: Peter Kastelic / AZS
Urša Matotek. Foto: Peter Kastelic / AZS

Slovenska atletska reprezentanca, za katero je nastopila tudi Belokranjka Urša Matotek, je po treh dnevih tekmovanj na ekipnem evropskem prvenstvu na stadionu Šlask pri Katovicah na Poljskem v drugi ligi osvojila četrto mesto. Prvi preboj v prvo ligo, na najvišjo raven tega tekmovanja, je zgrešila za vsega pol točke.

Na tokratnem ekipnem prvenstvu stare celine, ki poteka v okviru 3. evropskih iger na Poljskem, je bila Slovenija ves čas na tretjem mestu po posameznih dnevih, po prvem je imela sicer le 7,5 točke prednosti pred četrto Romunijo.

Pred zadnjim dnevom prvenstva je Slovenija zbrala 265,5 točke. Četrta Litva je z 231 točkami že precej zaostajala, a je dotlej ves čas tretjo Slovenijo prehitela tik pred koncem dramatičnega večera.

Končno odločitev o napredovanju je prinesla prav zadnja odločitev EP druge lige, mešana štafeta 4 X 400 m. Slednja je Sloveniji priborila zmago z najboljšim izidom sezone na svetu (3:14,72), Litva pa je bila četrta in s tem v končni razvrstitvi za las ugnala Slovenijo.

Tretjo slovensko zmago na ekipnem EP po slavju Kristjana Čeha in Tine Šutej dan prej je pred četrto štafeto pričakovano vpisala Maruša Mišmaš Zrimšek na 3000 m zapreke (9:23,41). Omenjeni trije in mešana štafeta 4 x 400 m so z zmagami edini iz Slovenije ostali v boju za zlato v atletiki na evropskih igrah na Poljskem.

Urša Matotek je v skoku v daljino s 6,01 m zasedla 10. mesto. 21-letna atletinja je za osebnim rekordom, ki ga je dosegla konec maja na mitingu v Slovenski Bistrici, zaostala za 26 centimetrov.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj