Na vsebino

Rokometaši Črnomlja v boj za obstanek

Foto: Iztok Volf
Foto: Iztok Volf

Rokometaši Črnomlja so v zadnjem krogu 1. B državne rokometne lige gostovali pri zadnjeuvrščeni ekipi Jadran Hrpelje - Kozina in zanesljivo zmagali z 28:39. Gosti so si že po prvem delu priigrali lepo prednost šestih zadetkov (10:16), v drugem delu pa premoč na igrišču samo še potrdili. Pri Črnomaljcih se je z 11 zadetki izkazal Erik Medic, devet jih je prispeval Filip Hrnjak, petkrat je bil uspešen Klemen Starešinič.

Prepričljiva zmaga in končno 11. mesto na ligaški lestvici, pa zaradi neugodnega razpleta na ostalih tekmah, žal ni bilo dovolj za zagotovitev obstanka v 1. B ligi. Črnomaljce tako v boju za obstanek čakata še dve kvalifikacijski tekmi proti Sevnici, drugouvrščeni ekipi 2. državne rokometne lige. Prva tekma bo že to soboto v Črnomlju, povratna pa teden dni kasneje v Sevnici.

Mlajši in starejši dečki RK Črnomelj so minuli konec tedna gostovali v Slovenj Gradcu, kjer so dobro zastopali barve kluba. Kadetska ekipa pa je kljub porazu v gosteh pri Igu, prikazala lepo igro, kar je dobra popotnica za naslednjo sezono.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj