Na vsebino

Žiga Vrščaj 4. na evropskem klubskem prvenstvu!

Prejšnji konec tedna se je na Portugalskem odvijalo Evropsko klubsko prvenstvo in na njem je bilo prisotno Atletsko društvo MASS Ljubljana, katerega član je tudi belokranjski atlet Žiga Vrščaj. Osvojil je 4. mesto v skoku v daljino z rezultatom 7,24 m, kar je zadovoljiv rezultat, saj je s tem še enkrat potrdil svojo stalnost skokov čez 7,20 m. Na Portugalskem je AD MASS-ova vrhunska ekipa Sloveniji za prihodnje leto priborila nastop v najmočnejši ligi, s tem pa je AD MASS prvi slovenski športni klub z možnostjo nastopa med evropsko elito tako v moški kot v ženski kategoriji.

Že jutri pa bo Žiga tekmoval na atletskem pokalu Slovenije v Novi Gorici. Glede na uspešen prejšnji vikend in njegov letošnji uspeh (Žiga je namreč državni podprvak v skoku v daljino in troskoku v dvorani za leto 2016), Žiga zdaj na pokalu cilja na stopničke v skoku v daljino in lovi lanski naslov državnega pokalnega prvaka z izboljšanim osebnim rezultatom. Trenutno je njegov osebni zunanji rekord 7,54 m in dvoranski 7,40m.

Vir: Atletska zveza Slovenije

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
74
87
98
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj